Ετικέτες

, , , ,

Alexandritis_eggoniaΑλεξανδρίτης με τα εγγόνια του αρχές της δεκαετίας του 1960

Η πρόσκληση:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι» προσκαλούν μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 5.00 το απόγευμα στο καφενείο «του Ματσούκα», στη Νικιάνα, στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Τα παραμύθια της βαβάς και του παππούλη» που συνδιοργανώνει με την Κοινότητα Αλεξάνδρου και την Λογοτεχνική Ομάδα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας.

Αφήγηση: Θειά Γιαννούλα Μανωλίτση (Τσίτσα), θειά Ακριβή Κολυβά, Φώντας Δουβίτσας, Σπυριδούλα Βλάχου.

Συντονισμός: Ιωάννα Κόκλα

Παράλληλα θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις παραμυθιών βαβάδων του χωριού και στο τέλος ο Αη Βασίλης θα μοιράσει δώρα στα παιδιά.

 

Στην Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή του Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι»

2_Xristougenna_paramythia_Nikiana

Η ιδέα ήταν εξαιρετική και αξιέπαινη. Όπως παλιά αυτές τις μέρες στη θαλπωρή του μπ(ου)χαριού, ζωντανή αφήγηση παραμυθιών από βαβάδες (γιαγιάδες) του χωριού. Υλοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκέμβρη 2019 στη Νικιάνα Λευκάδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «οι Σκάροι», σε συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Αλεξάνδρου και την Λογοτεχνική Ομάδα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας, στην Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση «Τα παραμύθια της βαβάς και του παππούλη».

Παραμύθια αφηγήθηκαν ζωντανά η θειά Γιαννούλα Μανωλίτση, η θειά Ακριβή Κολυβά, ο Φώντας Δουβίτσας, η Σπυριδούλα Βλάχου και η μικρή Ζωγιάννα, ενώ προβλήθηκαν επίσης βιντεοσκοπημένες ιστορίες και τραγούδια που αφηγήθηκαν και τραγούδησαν οι βαβάδες του χωριού Ευγενία Δαμιανή, Ελευθερία Μανωλίτση, Γκόλφω Δουβίτσα, Ναυσικά Δαμιανή και Μαυρέτα Κόκλα-Φούρου.

http://www.kolivas.de/archives/365486